Historie

BUĎTE PRVNÍ - KAŽDÝ ČTVRTEK FILMOVÉ PREMIÉRY

Lounské Kino Svět
Kino Svět má dlouholetou tradici. Po roce 1989 bylo postupně rekonstruováno a nyní je jedním z nejmodernějších a nejnavštěvovanějších kin v ČR, vybavené špičkovou technologií s projekcemi ve 3D, v nejvyšším  rozlišením obrazu 4K a s prostorovým ozvučením AUROMAX 26.1.2. Kino promítá 2x až 6x denně 7 dní v týdnů. Začátky představení jsou v 17:30 a ve 20:00, ale i v 10:00, 13.00, 15:00 a 22.00. Pro náročnější diváky uvádí pravidelně každý týden představení v rámci filmového klubu. Změna programu vyhrazena.

19.2. 2024 15 LET OD DIGITALIZA KINA SVĚT LOUNY

19.2. 2024 je to přesně 15 let od digitalizace Kina Svět Louny, která provoz kina zcela změnila. Ani zkušení kinaři nepředpokládali, jak velké a rychlé změny nastanou, z bezvýznamného regionálního kina se během krátké doby stalo jedno z nejúspěšnějších a nejnavštěvovanějších jednosálových kin v České republice.

Před digitalizací jsme filmy promítali ve formátu 35 mm, se zvukem Dolby Surround 5.1.a to většinou až po odehrání multiplexy 3 měsíce po premiéře, mnohdy již byly na VHS nebo DVD. Digitalizace přinesla v první řadě naprosto jinou a to velmi vysokou kvalitu projekcí a čtvrteční premiérová představení filmů, a to jak českých premiér tak celosvětových, v jejich případě, kdy je v Hollywoodu premiérovým dnem pátek, vychází díky časovému posunu u nás tento den již na čtvrtek. Dále umožnila promítat během víkendů až šest různým představení a také přenášet na plátno alternativní programy, například přímé přenosy baletů, koncertů a podobně. Třešničkou na dortu pak bylo spuštění 3D projekcí. s použitím aktivních 3D brýlí XPAND a to vše na indickém kinoserveru Qube, projektoru americko-kanadské frmy Christie ZX 2000 a audio procesoru Dolly Digital 650.

V roce 2013 jsme vstoupili do pilotního projektu firmy Barco a instalovali jako první kino ve střední a východní Evropě prostorový zvuk Auro 3D 11.1. - 13.1. Pokračováním tohoto projektu byla redigitalizace, ke které nás trochu přinutila porucha projektoru, jehož oprava by byla po téměř 30 000 hodinách provozu nerentabilní. Nainsalovali jsme nový belgický projektor Barco s integrovaným kinoserverem Barco Alchemy.

V roce 2019 jsme nainstalovali zcela nový prostorový zvuku AuroMax 26.1.2, který přehrává všechny prostorové audio formáty včetně Dolby Atmos a nové normy SMPTE a IAB. Celkový instalovaný zvukový výkon je 40.000 W ve dvacetidevíti samostatných kanálech.

V roce 2020, abychom mohli divákům nabídnout filmy v ještě větší kvalitě ,jsme vyměnili stávající projektor 2K rozlišení za rozlišení 4Ka vybrané filmy promítáme v nejvyšším možném rozlišení obrazu 4096 x 2160.

Do budoucna chystáme plnou automatizaci provozu a přechod na 3D systém s pasivními brýlemi, které jsou dnes již kvalitou srovnatelné s těmi aktivními, a jejichž výhodou je, že každý divák může mít vlastní 3D brýle.

Děkujeme divákům za dosavadní přízeň a do dalších let se těšíme na Vaše návštěvy a přejeme spoustu pěkných filmových zážitků.